Menu AT4SH · All Together 4 Sexual Health

Wil jij helpen in de strijd tegen hiv

Wie zijn wij

Het HIV-SAM Project streeft naar het bevorderen van seksuele gezondheid en hiv-preventie in de gemeenschappen van sub-Saharaans-Afrikaanse Migranten in Vlaanderen. We werken samen met gemeenschapsorganisaties en hun leiders waardoor we talrijke contacten hebben met mensen uit sub-Saharaans-Afrikaans socio-culturele organisaties. We begeleiden ook sub-Saharaans-Afrikaans mensen die leven met hiv.
Profiel

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor ons preventiewerk. Uw bijdrage kan een wereld van verschil maken voor onze strijd tegen hiv/aids. Als vrijwilliger kan u ons doelpubliek op een veel informelere manier benaderen.

Als een of meerdere van volgende uitspraken van toepassing is op u, laat u horen:

Hebt u goede contacten met de Afrikaanse gemeenschappen?
Kan u zich vrijmaken in het weekend en na de werkuren?
Bent u sociaal geëngageerd?
Praat u graag met mensen?
Hebt u voldoende zelfvertrouwen om met mensen over hiv-preventie te praten?
Kan u goed overweg met de PC?
Bent u gedreven om bij te leren?
Kan je discreet werken en omgaan met vertrouwelijke informatie?

Wat doen onze vrijwilligers

Afhankelijk van uw talenten en voorkeuren kan u betrokken worden bij één van onderstaande activiteiten:

U helpt actief bij onze hiv-preventie en seksuele gezondheidspromotie bij sub-Saharaans-Afrikaanse Gemeenschappen in Vlaanderen. U kan dus op pad gaan in Antwerpen, Leuven, Gent, Mechelen,Oostende …

U kan meewerken aan “outreach” activiteiten (op festivals, feesten van de Afrikaanse gemeenschappen, sociaal-culturele evenementen) help je met het uitdelen van preventiemateriaal.

U onderhoudt mee de contacten met de leiders van verschillende Afrikaanse organisaties, andere vrijwilligers, …
U bezoekt plaatsen waar veel Afrikanen samen komen om seksuele gezondheid te promoten en hiv-preventiemateriaal te verdelen (cafés, kappers, kerken,…).
U helpt met de mobilisatie van de sub-Saharaanse gemeenschap om hiv-testen aan te bieden.

Vergoeding

We vergoeden eventuele transport – en cateringkosten.
Er wordt ook een vrijwilligersvergoeding van maximum 30 euro per dag betaald zoals het Belgische vrijwilligersreglement voorschrijft.

Contactpersoon:
Ddungu Charles
+32 479 50 03 98
ddungu.charles@sensoa.be

Pilotworkshop “De cyclus doorbreken: de confrontatie aangaan met hiv-gerelateerd stigma en discriminatie in Afrikaanse gemeenschappen in reële situaties”

Met een zonnige zaterdag piloteren we de workshop “De cyclus doorbreken: de confrontatie met Hiv-gerelateerd stigma en discriminatie in Afrikaanse gemeenschappen in echte situaties” in Gent met 11 deelnemers in samenwerking met Basibomoko. De deelname was zeer actief, met veel relevante vragen over de complexiteit van Hiv-gerelateerd stigma als sociaal fenomeen. De workshop werd beoordeeld …

Read more »

Muungano jaarlijks nieuwjaarsdiner, 2024

In een gezellig restaurant ’t Hof van Eden in Groenpaats hadden de leden van de Muungano peer support groep onder begeleiding van AT4SH op zaterdag 24/02/24 hun traditionele nieuwjaarsdiner. Het diner werd bijgewoond door 12 leden en twee kinderen. Een WhatsApp-bericht op het sociale media platform van de groep van een van de deelnemers vat …

Read more »

Eerste bijeenkomst van het preventienetwerk van Afrikaanse gemeenschappen voor 2024 (24/02/2024)

Het eerste preventienetwerk voor Afrikaanse gemeenschappen was een succes. De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van onze vier belangrijkste organisaties – Bilenge, Acasia, Edo Association en Basibomuko en individuele vrijwilligers. Er was ook een goede balans in geslacht en leeftijd. De onderwerpen van de bijeenkomst waren a) “Confronteren met hiv-gerelateerde stigmatisering en discriminatie in Afrikaanse …

Read more »

COBA test Network Annual meeting – Barcelona

Van 24 tot 26 januari was Ddungu in Barcelona voor de jaarlijkse bijeenkomst van het COBA-testnetwerk. Het COBATEST-netwerk verbindt organisaties in heel Europa en Centraal-Azië die op de gemeenschap gebaseerde vrijwillige counseling en diensten op het gebied van soa/hiv-testen (CBVCT) aanbieden, en promoot testen, vroege diagnose en aansluiting op zorg in groepen/populaties die een hoog …

Read more »

Peer support en leerweekend voor mensen die leven met hiv

Zoals elk jaar kwamen de Muungano-groep en Sensoa Positief samen voor een weekend van ontmoeting en uitwisseling in Blankenberge van 29/9 tot 01/10/23. Onder de coördinatie van twee professionals van HIV SAM namen in totaal 22 leden van de Muungano-groep deel aan de bijeenkomst. De groep bestond uit een gemengd publiek van verschillende leeftijden en …

Read more »

Nieuwsgierig naar de promotie van seksuele gezondheid?

Lees volgend artikel en leer over: https://hivsam.be/wp-content/uploads/2022/06/HIV-SAM-MeetingSeunBlog-1_Page_1.png https://hivsam.be/wp-content/uploads/2022/06/HIV-SAM-MeetingSeunBlog-1_Page_2.png https://hivsam.be/wp-content/uploads/2022/06/HIV-SAM-MeetingSeunBlog-1_Page_3.png

Read more »

Nieuwsgierig naar het promoten van seksuele gezondheid?

Lees en ontdek: https://hivsam.be/wp-content/uploads/2022/06/HIV-SAM-MeetingSeunBlog-1_Page_1.png https://hivsam.be/wp-content/uploads/2022/06/HIV-SAM-MeetingSeunBlog-1_Page_2.png https://hivsam.be/wp-content/uploads/2022/06/HIV-SAM-MeetingSeunBlog-1_Page_3.png

Read more »

Krijg je tweede Covid vaccin

Kom je booster vaccin halen zonder afspraak op volgende data en locaties als je 80+ bent. Blijf gezond.

Read more »

Wil je weten wat de impact van Covid-19 is geweest op mensen die leven met HIV?

Veel leesplezier met het artikel van onze ambassadrice My K. HA, Post Doctoraal Onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen, voor alle vragen, opmerkingen, contacteer ons op hivsam@itg.be

Read more »

HIV, een chronische ziekte zoals de andere

Nog steeds bang voor hiv? Lees een aantal geruststellende feiten over hiv. Heb je nog vragen, opmerkingen, suggesties, contacteer ons dan op positief@sensoa.be

Read more »
More news »