Sensoa zet zich in om de website Hivsam.be toegankelijk te maken, in lijn met het Bestuursdecreet van 7 december 2018 (Vlaanderen).
Dit decreet bepaalt dat alle websites van overheidsdiensten sinds 23 september 2020 toegankelijk moeten zijn. Dat geldt voor het federaal, Vlaams tot gemeentelijk niveau. Dit helpt niet alleen de 15% van de bevolking met een visuele, auditieve, cognitieve of motorische handicap, maar verbetert de digitale toegankelijkheid voor iedereen.
Nalevingsstatus Hivsam.be
Hivsam.be is nog niet gescreend op toegankelijkheidscriteria conform het AA-niveau van de WCAG. We plannen in om zo een screening uit te voeren. Mochten hieruit verbeterpunten naar voren komen, dan lossen we die op en updaten erna deze verklaring.
Contactgegevens
Als je opmerkingen of vragen hebt over de toegankelijkheid van Hivsam.be, mail die naar communicatie@sensoa.be.
Als je niet tevreden bent met het antwoord op je opmerking of vraag, of als je helemaal geen antwoord hebt gekregen, dan kun je een klacht indienen via ons contactformulier op Sensoa.be.
Opvolgingsplan
Bij elke nieuwe tekst die online komt of bijgewerkt wordt, checken we de toegankelijkheid. Ook scannen we elk jaar de hele website om toegankelijkheidsfouten op te sporen.
Deze verklaring is opgesteld op 7/11/2024 en voor het laatst nagekeken op 7/11/2024.
Pilotworkshop “De cyclus doorbreken: de confrontatie aangaan met hiv-gerelateerd stigma en discriminatie in Afrikaanse gemeenschappen in reële situaties”
Met een zonnige zaterdag piloteren we de workshop “De cyclus doorbreken: de confrontatie met Hiv-gerelateerd stigma en discriminatie in Afrikaanse gemeenschappen in echte situaties” in Gent met 11 deelnemers in samenwerking met Basibomoko. De deelname was zeer actief, met veel relevante vragen over de complexiteit van Hiv-gerelateerd stigma als sociaal fenomeen. De workshop werd beoordeeld …
In een gezellig restaurant ’t Hof van Eden in Groenpaats hadden de leden van de Muungano peer support groep onder begeleiding van AT4SH op zaterdag 24/02/24 hun traditionele nieuwjaarsdiner. Het diner werd bijgewoond door 12 leden en twee kinderen. Een WhatsApp-bericht op het sociale media platform van de groep van een van de deelnemers vat …
Eerste bijeenkomst van het preventienetwerk van Afrikaanse gemeenschappen voor 2024 (24/02/2024)
Het eerste preventienetwerk voor Afrikaanse gemeenschappen was een succes. De bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van onze vier belangrijkste organisaties – Bilenge, Acasia, Edo Association en Basibomuko en individuele vrijwilligers. Er was ook een goede balans in geslacht en leeftijd. De onderwerpen van de bijeenkomst waren a) “Confronteren met hiv-gerelateerde stigmatisering en discriminatie in Afrikaanse …
Van 24 tot 26 januari was Ddungu in Barcelona voor de jaarlijkse bijeenkomst van het COBA-testnetwerk. Het COBATEST-netwerk verbindt organisaties in heel Europa en Centraal-Azië die op de gemeenschap gebaseerde vrijwillige counseling en diensten op het gebied van soa/hiv-testen (CBVCT) aanbieden, en promoot testen, vroege diagnose en aansluiting op zorg in groepen/populaties die een hoog …
Peer support en leerweekend voor mensen die leven met hiv
Zoals elk jaar kwamen de Muungano-groep en Sensoa Positief samen voor een weekend van ontmoeting en uitwisseling in Blankenberge van 29/9 tot 01/10/23. Onder de coördinatie van twee professionals van HIV SAM namen in totaal 22 leden van de Muungano-groep deel aan de bijeenkomst. De groep bestond uit een gemengd publiek van verschillende leeftijden en …
Wil je weten wat de impact van Covid-19 is geweest op mensen die leven met HIV?
Veel leesplezier met het artikel van onze ambassadrice My K. HA, Post Doctoraal Onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen, voor alle vragen, opmerkingen, contacteer ons op hivsam@itg.be
Nog steeds bang voor hiv? Lees een aantal geruststellende feiten over hiv. Heb je nog vragen, opmerkingen, suggesties, contacteer ons dan op positief@sensoa.be